Wat is NLP?

NLP is de afkorting van Neuro Linguïstisch  Programmeren en heeft alles te maken met hoe jij de wereld om je heen waarneemt en hoe jij daarop reageert. We nemen allemaal dezelfde buitenwereld waar via onze zintuigen. Maar hoe komt het dat iedereen daar anders mee omgaat? Via een intern proces worden deze zintuiglijke waarnemingen omgezet in communicatie en gedrag. Dit proces van waarneming tot gedrag wordt weergegeven in het NLP communicatiemodel.

Bij NLP ga je aan de slag met je zintuigen, gedachten en gevoelens. Het doel is om je bewust te worden van de invloed die dit heeft op je dagelijks leven en functioneren. Je ontdekt de impact van een herinnering, gebeurtenis of opmerking. NLP gaat over het ontdekken 'hoe' jij de dingen doet die je doet en hoe je (indien gewenst) deze kunt veranderen. Hoe reageer jij (communicatie en gedrag) op dat wat je waarneemt en hoe zou je dat effectiever of anders kunnen doen? NLP is op verschillende manieren beschreven als de techniek van de mind en de studie van succes.

Waar kun je NLP voor toepassen?

De NLP technieken en oefeningen zijn heel breed toepasbaar, enkele voorbeelden zijn:;

Helpt je je doelen / focus helder te krijgen, communicatie en relaties te verbeteren, het verwerken van verdriet, vergroten van je zelfvertrouwen, angsten te overwinnen.

Ik heb in 2014 voor het eerst kennisgemaakt met NLP en was meteen verkocht. De technieken die worden gebruikt zijn effectief, helder en direct toepasbaar. Na het volgen van een Practitioner ben ik doorgegaan met de Master en recent heb ik een speciale NLP Kids Practitioner afgerond.

Hoe ga ik te werk?

Tijdens een intakegesprek inventariseren we samen de huidige en de gewenste situatie en maken we een plan van aanpak.

Ik help je te ontdekken waar je al goed in bent en hoe je deze talenten en vaardigheden in kunt zetten en verder ontwikkelen. Dit alles met een positieve  ( groei ) mind set.

Bij Kinderen van 8-15 zal er ook een intake met de ouders plaatsvinden.

Spreekt de NLP aanpak je aan, neem dan contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.